Hulpverlenen en jeugdbeschermen vanuit je kracht.

Zoals een echte timmerman zijn gereedschap goed onderhoudt, door het regelmatig schoon te maken, bij te slijpen etc. om kwalitatief goed werk te kunnen leveren, dient een goede hulpverlener zichzelf goed te onderhouden aangezien in de hulpverlening de hulpverlener zelf het gereedschap is.
Nu is er in het werkveld veel aandacht voor het aanleren van theoretische kennis, maar minder voor zelfonderzoek en innerlijk welzijn.
En dat terwijl dat de basis is waaruit iedere hulpverlener handelt!

Daarnaast is er een groeiende trend zichtbaar in het toenemen van complexe problematiek en in verschillende sectoren is een te kort aan professionals, waardoor de druk op de hulpverleners en jeugdbeschermers alleen maar toeneemt.
Hoe zorg je dat de professionals die nu aan het werk zijn vitaal blijven?
Hoe zorg je dat ze vanuit hun kracht werken?

Alles begint bij de basis waaruit gehandeld of gesproken wordt.
Met deze training neem ik de professional mee terug naar de basis.
Daar waar de kwaliteiten liggen, de krachten, de valkuilen, de belemmeringen, beperkende gedachten en patronen.
Geef ik tools hoe deze op te sporen, te doorbreken, gebruik te maken van de kwaliteiten, eigenaarschap, verantwoordelijkheid en leiderschap nemen over zichzelf als mens, als professional. Tools die makkelijk te integreren zijn in het dagelijks leven en werkzaamheden.
Waardoor zij krachtig en vitaal kunnen hulpverlenen en jeugdbeschermen. 

Waarom kiezen voor Jolanda de Jong Trainingen?

Ervaring

Ik ben meer dan negentien jaar werkzaam in de hulpverlening/jeugdbescherming. Daardoor aan den lijve ondervonden waar hulpverleners en jeugdbeschermers dagelijks mee te maken krijgen en ervaring met de uitdagingen waar organisaties voor staan om de beste kwaliteit te kunnen leveren aan de cliënten en de professionals vitaal te houden.

Persoonlijk

Ik heb aandacht voor iedere professional, sluit aan bij de wijze waarop je leert en wat je nodig hebt om persoonlijk en professioneel het beste in jezelf naar boven te halen. Want als professional in de hulpverlening en jeugdbescherming is het noodzakelijk dat je niet alleen professioneel goed functioneert, ook je persoonlijke welzijn is van cruciaal belang om vitaal te blijven in het werk.

Praktisch

De tools die ik aanbied zijn praktisch toepasbaar en effectief, juist door mijn ervaring in het werkveld. Professionele ontwikkeling staat nooit stil en aangezien in dit werkveld jij als persoon de basis bent voor je professionele ontwikkeling, blijft je persoonlijke ontwikkeling ook in beweging. Dus naast praktisch, zijn de technieken die ik aanleer van grote meerwaarde voor je algehele welzijn en ontwikkeling, waar je de rest van je leven profijt van kunt hebben.

Wat zijn de mogelijkheden?

  • Een dag training voor het hele team;
  • Intervisie bijeenkomst begeleiden (om de technieken vanuit de training verder in de praktijk toe te passen);
  • Nieuwe medewerkers gezamenlijk trainen;
  • Eventueel persoonlijke training/coaching (alleen in overleg en afstemming mogelijk)
  • Afstemming over de behoefte van het team en de professionals om het trainingsprogramma op maat te maken.

Wil je weten of de training past binnen jouw organisatie of team en het voldoet aan wat jouw team nodig heeft?
Maak een telefonische afspraak zodat we samen kunnen ontdekken wat de mogelijkheden zijn.

Wat mag je verwachten?

Een kwalitatief, integer, persoonlijk en afwisselend trainingsprogramma. Mijn werkwijze is eclectisch, aansluitend bij wat op dat moment het beste werkt om de professional in zijn/haar kracht te zetten. Waarom beperken tot één techniek, wanneer er zo veel goede technieken zijn die elkaar prachtig aanvullen!
Zo komen er technieken uit onder andere de psychologie voorbij, Oplossingsgericht werken, Neuro Linguïstisch Programmeren, Transactionele Analyse etc., met coaching en didactische technieken. Alles wordt ingezet om de professional de vaardigheden aan te reiken om vitaal te blijven, te groeien en zo de kinderen, gezinnen, volwassenen de hulp en ondersteuning te kunnen bieden die zij nodig hebben.
Investeren in de professional om het beste uit zichzelf te halen, is investeren in de kwaliteit van de medewerker, werkplezier, effectiviteit, vitaliteit,
het hart van de organisatie, cliënttevredenheid en daarmee de maatschappij.
En daar draag ik graag mijn steen aan bij.

Jolanda de Jong

Meer weten over wat aan bod komt tijdens de training?